Pro 4 osoby: šalotka, 200 ml zeleninového vývaru, 300 g bylinkového sýra, 2 lžíce listů kerblíku, sůl, pepř, citronová šťáva, 4 podkovy z lososa, lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje
Šalotku oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kolečka. Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme šalotku a 3 minuty vaříme. Vmícháme sýr a vaříme 5 minut. 1/3 kerblíku odložíme stranou, zbytek dáme do omáčky. Osolíme, opepříme a trochu ochutíme citronovou šťávou. Lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a rybu na něm opékáme z každé strany 8 minut. Lososa podáváme se sýrovou omáčkou a ozdobíme zbylými lístky kerblíku. Vhodnou přílohou je rýže.
Na osobu 500 kcal, 39 g bílkovin, 35 g tuků, 4 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat