22. srpna 2016

Hrušky plněné krémem z lučiny

Pro 4 osoby si připravíme – 2 velké hrušky., 100 g lučiny., lžíci rostlinného tuku., lžíci mléka., ½ červené papriky., ½ zelené papriky., lžičku jemně usekané pažitky., citronovou šťávu., kmín., snítku petržele na ozdobení., špetku soli.,
Hrušky omyjeme, osušíme, podélně rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Lžičkou vydlabeme dužinu a odložíme ji, hrušky pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Papriky očistíme, nakrájíme na proužky,několik si odložíme na ozdobení a zbytek překrájíme na kostičky. Lučinu rozmícháme s mlékem a tukem, ochutíme solí, kmínem, přidáme papriku, pažitku a dužinu nakrájenou nadrobno. Krémem naplníme půlky hrušek a ozdobíme proužky papriky a petrželí.
Doba přípravy asi 15 minut., porce si 560 kJ / 135 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat