24. srpna 2016

Švestkové tartaletky

Na 6 kousků: citron, 250 g hladké mouky, 75 g dia sladidla, vejce, 170 g másla, 600 g červených sliv, tuk do formiček, mátu na ozdobení, 60 g dia povidel, 30 g dia meruňkové marmelády, lžící hroznového cukru na posypání
Omyjeme citron a kůru najemno nastrouháme. Máslo nakrájíme na malé kousky a k němu přidáme mouku, umělé sladidlo, vejce a citronovou kůru. Těsto uhněteme dohladka. Přiklopené necháme v chladu 30 minut odpočinout. Slivy důkladně opláchneme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Potom je nakrájíme na tenké plátky. Speciální formičky na tartaletky s odnímatelným dnem a průměrem 12 cm vymažeme tukem. Těsto výválíme na pomoučeném vále do placky 4-5 mm. Z ní vykrojíme kolečka o průměru 13-14 cm a opatrně je vtlačíme do formiček. Potom je potřeme tenkou vrstvou povidel a poklademe plátky sliv. V přeehřáté troubě pečeme 30 minut. Mezitím si umícháme dohladka marmeládu a ještě horké tartaletky jí potřeme. Posypeme hroznovým cukrem a ozdobíme mátou.
Příprava 1 ½ hodiny, 1 porce 570 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat