27. srpna 2016

Pečená kachna se švestkovou omáčkou

kachna., 20 šestek., 3 cibule., lžíce solamylu., 2 dl červeného vína., ¼ l vody., sůl., pískový cukr., worcesterská omáčka., muškátový květ., kmín., estragon., majoránka., tymián., špetka routy vonné.,
Kachnu osolíme, okmínujeme a dáme péci. Po 20 minutách jí posypeme bylinkami (majoránkou., tymiánem) a poklademe cibulí, do vypečeného sádla vložíme vypeckované švestky. Dále pečeme a za ½ vyndáme švestky a cibuli do kastrůlku, přilijeme ve vodě rozmíchaný solamyl, přidáme estragon, routu, lžičku cukru, muškátový květ, trochu worcestrové omáčky a červeného víno. Za stálého míchání krátce povaříme. Mezitím dopečeme kachnu. Hotovou dáme na mísu a přilijeme k ní omáčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat