22. srpna 2016

Dort se sněhovými vločkami

Na asi 16 kousků si připravíme – 100 g másla nebo hery., 200 g máslových sušenek., 6 plátků želatiny., 500 g smetanového sýra mascarpone nebo žervé., 500 g měkkého tvarohu., 200 g cukru., 4 lžíce medu., lžičku mleté skořice., 6 lžic citronové šťávy, kelímek (200 ml) smetany ke šlehání., balíček vanilkového cukru., 100 g sněhového pečiva., skořici a moučkový cukr na posypání.,
Tuk rozpustíme, sušenky rozdrobíme a prohněteme s tukem. Hmotu rovnoměrně rozložíme do dortové formy, pevně namačkáme na dno a ke stěnám a vložíme přibližně na hodinu do chladničky., želatinu namočíme do trochy studené vody. Sýr nebo žervé, tvaroh a cukr vyšleháme dohladka a dochutíme medem, skořicí a citronovou šťávou. Želatinu vymačkáme, rozpustíme v horké vodní lázni, promícháme se 3 lžícemi tvarohového krému a vmícháme ji do zbylého krému. Korpus potřeme krémem a uložíme asi na 3 hodiny na chladné místo. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Dort vyjmeme z formy a potřeme šlehačkou. Potom – krátce před podáváním – sněhové pečivo nahrubo rozdrobíme nasypeme na dort, posypeme skořicí a moučkovým cukrem.
Doba přípravy asi 45 minut (bez doby čekání)., kousek přibližně 1590 kJ / 380 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat