20. srpna 2016

Lístečky z lineckého těsta plněné

Na přibližně 25 kousků si připravíme – 210 g hladké mouky., 70 g cukru moučka., 140 g másla nebo ztuženého tuku., žloutek.,
Na krém – 200 g másla., 120 g moučkového cukru., žloutek., lžíci rumu., lžíci kakaa.,
Na polevu – 6 čtverečků čokolády na vaření., lžičku ztuženého tuku.,
Do prosáté mouky a cukru přidáme tuk, žloutek a zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet v chladu., pak těsto rovnoměrně vyválíme do síly asi 5 mm. Tvořítkem vykrajujeme 50 lístečků, které přendáme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 7 až 8 minut (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2). Přibližně dva dny před podáváním si připravíme krém, kterým slepíme dvojice lístečků máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Nakonec přimícháme kakaový prášek a rum. V horké lázní rozpustíme tuk a čokoládu na vaření, umícháme dohladka a povrch lístečků ozdobíme.
Příprava asi 50 minut. Kousek přibližně 500 kJ / 115 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat