20. srpna 2016

Jablkový koláč s ořechovým piškotem

200 g hladké mouky., 125 g ruku., 50 g moučkového cukru., žloutky.,
Náplň – 300 g vykrájených jablek., citronová šťáva., skořicový cukr., rozinky.,
Ořechový piškot – 3 bílky., 100 g pískového cukru., 2 žloutky., 80 g nastrouhaných ořechů.,
Mouku prosijeme na vál, doprostřed dáme překrájený změklý tuk a žloutek a zpracujeme těsto. To necháme v chladu půl hodiny odležet, potom je rozválíme a vyložíme jím dortovou formu. Jablka nahrubo nastrouháme, poklademe na těsto, pokapeme citronovou šťávou, posypeme skořicovým cukrem a propláchnutými rozinkami, formu vložíme do trouby vyhřáté na 210° C a těsto dobleda upečeme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, lehce do něj vmícháme žloutky a ořechy. Těsto rozetřeme na téměř upečený koláč, teplotu snížíme na 180° C a dopečeme. Ještě teplý koláč pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat