20. srpna 2016

Štola s tvarohem bez droždí

500 g hladké nebo polohrubé mouky., 1,5 sáčku kypřicího prášku do pečiva., 125 g tuku., 200 g pískového cukru., 2 sáčky vanilinového cukru., 2 žloutky., 250 g tvarohu., asi 150 ml mléka., 200 g rozinek., rum., 100 g mandlí a ořechů., 60 g tuku na potření a moučkový cukr na pospání.,
Mouku s kypřicím práškem prosijeme do mísy. Změklý tuk utřeme s cukrem, přidáme vanilinový cukr, žloutky a po částech i tvaroh, utřeme na hladkou hmotu. Rozinky propláchneme a zalijeme rumem, mandle a ořechy rozsekáme. K mouce přidáme tvarohovou hmotu a rozinky s rumem a s mlékem zpracujeme na tužší těsto. Přendáme je na vál, rozdělíme na dvě poloviny, z nichž utvoříme štoly, ty přendáme na tukem potřený plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200° C, po 6 minutách teplotu snížíme na 190° C a upečeme. Štoly ihned přendáme na podložku a potíráme je rozehřátým tukem smíchaným s moučkovým cukrem. Vychladlé štoly zabalíme a necháme v chladu nejméně týden odležet. Před podáváním je hustě posypeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat