23. srpna 2016

Třibarevný srnčí hřbet

150 g másla nebo rostlinného tuku., 3 vejce., 120 g pískového cukru., 1 vanilinového cukru., 100 g hladké mouky., 1 lžička kypřícího prášku do pečiva., 50 g škrobové moučky., 1 lžíce kakaa., 3 lžíce nadrobno pokrájaného kandovaného ovoce a nasekaných jader ořechů., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy na srnčí hřbet., moučkový cukr na posypání.,
Tuk rozhřejeme, do zchladlého přidáme pískový a vanilinový cukr, vejce a společně našleháme (nejlépe v elektrickém šlehači). Do tohoto základu vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobovou moučku. Těsto rozdělíme na 3 díly. Jeden díl necháme světlý, do druhého dílu vmícháme kakao a do zbylého na kousky pokrájené kandované ovoce a jádra ořechů. Jednotlivými vrstvami těsta vyplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formou a zvolna upečeme. Vychladlý srnčí hřbet posypeme cukrem a pokrájíme na plátky.
Tip – poněkud netradiční, je srnčí hřbet ozdobený banánem. Banán pokrájíme na kolečka, těmi pokryjeme vrchní část hřbetu a nakonec přelijeme čokoládovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat