25. srpna 2016

Kávový dort s mandlemi

Suroviny na dortovou formu o průměru 26 cm:
7 žloutků, 250 g mletých mandlí, 7 bílků, 80 g cukru, 3 polévkové lžíce višňové marmelády, 190 ml mléka, 100 g cukru, 1 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 žloutky, 150 g másla, 3 čajové lžičky instantní kávy Tchibo Exclusive, čokoládová a kávová zrnka a mandle na ozdobu, máslo na vymazání formy.

Dno dortové formy vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 190°C. Žloutky utřeme do pěny a přidáme polovinu mandlí. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh a s druhou polovinou mandlí zamícháme k utřeným žloutkům. Těsto dáme do formy a pečeme na druhé příčce odspodu 35 až 45 minut. Vychladlý dort necháme aspoň 12 hodin uležet, potom vodorovně překrojíme a potřeme višňovou marmeládou. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme za občasného promíchání vychladnout.Máslo s kávovým práškem utřeme do pěny a po lžičkách přidáváme do vychladlého pudinku. Celý dort potřeme máslovým krémem. Zbylým krémem, čokoládovými a kávovými zrnky a mandlemi dort ozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat