22. srpna 2016

Kokosové kuře na okurkových plátcích

Pro 4 osoby: salátová okurka, sůl, 600 g kuřecích prsou, vejce, pepř, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce strouhaného kokosu, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce tuku, citronové dílky, čerstvé zelené bobkové listy
Okurku očistíme a nastrouháme ji na tenké plátky. Osolíme je a necháme rozležet. Kuřecí prsa omyjeme, pečlivě osušíme a nakrájíme je na nudličky o síle prstu. Rozšleháme vejce, osolíme je a opepříme. Strouhanku smícháme s kokosem. Kuřecí prsty nejprve obalíme v mouce, potom je smočíme v rozšlehaném vejci a nakonec obalíme v ochucené strouhance, kterou k masu lehce přitiskneme. V pánvi rozehřejeme tuk a prsty smažíme 5 minut dozlatova. Okurkové plátky opláchneme, osušíme je a poklademe na talíře. Na ně upravíme kuřecí prsty, obložíme citronovými dílky a bobkovým listem.
Příprava cca 30 minut, na osobu 240 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat