24. srpna 2016

Mandarinkové kostky

36 kousků – 150 g polohrubé mouky., 1 balíček kypříciho prášku., 125 g cukru., 1 balíček vanilinového cukru., 5 vajec., 4 lžíce solamylu., 4 lžíce oleje., 2 lžíce octa.,
Obložení – 2 konzervy mandarinkového kompotu., 4 plátky želatiny., 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku., 100 g cukru., 500 ml mléka.,
Ozdobení – 1 l smetany ke šlehání., 3 balíčky vanilinového cukru., 3 balíčky ztužovače šlehačky., 2-3 lžíce citronové šťávy., 36 máčených sušenek.,
Troubu předhřejeme na 180° C. Přísady na těsto ušleháme do pěny. Vymazaný plech ohradíme, aby vznikl obdélník 30x 40 cm. Do něj rozprostřeme těsto a pečeme dozlatova asi 15 minut. Mandarinky dáme okapat. Zachycenou šťávu doplníme vodou do 375 ml. Dáme nabobtnat želatinu. V mandarinkové šťávě rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Přilijeme mléko a za stáleho míchání přivedeme k varu. Odstavíme a v horkém pudinku rozpustíme želatinu. Upečený plát obložíme mandarinkami (několik jich ponecháme na ozdobení). Zalijeme vlažným pudinkem a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem, ztužovačem a citronovou šťávou. Polovinou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou hubičkou a uložíme do chladničky. Zbývající šlehačku naneseme na pudink. Ozdobíme sušenkami. Chladíme 2-3 hodiny. Poté nakrájíme na kostky, ze šlehačky nastříkáme rámeček, ozdobíme mandarinkami a lístky máty.
Příprava asi 50 minut., pečení asi 15 minut., chlazení asi 2-3 hodiny., kousek asi 190 kcal., 3 g bílkovin., 11 g tuků., 20 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat