23. srpna 2016

Čokoládový ježek

4 vejce., 80 g moučkového cukru., 1 lžíce citronové šťávy., 80 g polohrubé mouky., 100 – 150 g směsi sušeného a kandovaného ovoce a ořechových jader., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání chlebíčkové formy., čokoládová poleva na ozdobení.,
Žloutky s cukrem a citronovou šťávou ušleháme do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec přidáme na drobné kousky pokrájené sušené či kandované ovoce a ořechová jádra. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě upečeme.
Do upečeného biskupského chlebíčku hustěji napícháme na nudličky pokrájené mandle a vše přelijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a pokrájime na plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat