20. srpna 2016

Kávové makronky s ořechy

asi 50 kousků: 50 g dobře vychlazené hořké čokolády., 200 g strouhaných oříšků, ořechů nebo mandlí., 3 bílky., špetka soli., 200 cukru., 2 lžíce kakaového prášku., 6 lžic instantního espressa., 2 lžíce rumu., 50 cukrářských oplatek., moučkový cukr na posypání.,
Vychlazenou čokoládu najemeno nastrouháme. Zvolna rozšleháme bílky a sůl a potom rychle vyšleháme pevný sníh. Přitom postupně pomalu přisypáváme cukr. Přidáme kakaový prášek, instantní espresso, rum a ořechy. Hmotu opatrně promícháme a pomocí dvou lžic ji klademe na oplatky. Necháme schnout nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc. Troubu předehřejeme na 160° C. Makronky pečeme přibližně 15 minut. Dáme je vychladnout na kuchyňskou mřížku. Přečnívající oplatky odlomíme. Makronky posypeme moučkovým cukrem (případně smíchaným s trochou instantního espressa).
Příprava cca 60 minut., pečení cca 15 minut., kousek cca 70 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat