20. srpna 2016

Skořicové pusinky s ovocným želé

asi 40 kousků: 100 g hořké čokolády., 2 bílky., špetka soli., 125 g cukru., 200 g mletých mandlí., 40 g polohrubé mouky., špetka kypřicího prášku., 4 lžičky mleté skořice., 40 cukrářských oplatek., 4 lžíce kdoulového nebo jablečného želé., moučkový cukr na posypání.,
Čokoládu rozlámeme a rozpustíme v horké vodní lázni. Zvolna rozšleháme bílky a sůl. Potom rychle vyšleháme pevný sníh. Přitom postupně zašleháváme cukr. Smícháme mandle, mouku, kypřicí prášek a skořici. Směs opatrně vmícháme do sněhové hmoty. Přimícháme vychladlou čokoládu. Hmotu zabalíme do fólie a chladíme asi hodinu, až je tvarovatelná. Troubu předehřejeme na 180° c . z hmoty utvoříme kuličky velikosti ořechu a položíme na oplátky. Uprostřed uděláme důlek. Pečeme asi 15 min. Horké pusinky naplníme ovocným želé, dáme vychladnout a pocukrujeme je.
Příprava cca 40 minut., pečení cca 15 minut., kousek cca 70 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat