20. srpna 2016

Kopečky s třešněmi

Na 60 kousků si připravíme – 500 g hladké mouky., ½ čajové lžičky jedlé sody., polévkovou lžíci mléka., 250 g cukru., 4 vejce., 100 g mletých mandlí., šťávu z ½ citronu., 100 g moučkového cukru., kandované třešně., sekané mandle.,
Sodu rozpustíme v mléce. Mouku vsypeme do mísy a smícháme s cukrem a mandlemi. Uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme citronovou šťávu a sodu. Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme a odložíme na 30 minut do chladna. Z poloviny těsta vytvoříme pomocí čajové lžičky asi 30 malých kopečků, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pak kopečky zlehka zploštíme pomoučeným prstem. Plech vložíme do vyhřáté trouby (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) a pečeme přibližně 10 až 15 minut. Stejným způsobem potom připravíme dalších 30 kousků. Moučkový cukr utřeme v míse s trochou vody na hustou polevu. Vychladlé kopečky opatrně potřeme cukrovou polevou, doprostřed každého kousku přitlačíme kandovanou třešní a nakonec posypeme sekanými mandlemi. Necháme zaschnout.
Doba přípravy přibližně 1 ¼ hodiny., jeden kousek má asi 290 kJ / kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat