Na 12 kousků - 250 g smetany., 50 g čokoládových hoblinek., kakao.,
Piškot – 1 – 2 suchary., 2 vejce., 125 g cukru., 125 g polohrubé mouky., 60 g solamylu., ½ lžičky kypřicího prášku.,
Náplň – 5 plátků želatiny., 4 vejce., 100 g cukru., balíček vanilkového cukru., 4 lžíce instantní kávy., 250 g smetany.,
Ve větší misce rozdrtíme suchary. Opatrně oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme žloutky, přidáme cukr a jednou lžíci teplé vody. Z bílků ušleháme sníh. Opatrně smícháme směs se sněhem a přidáme kypřicí prášek, mouku a škrob. Těstem naplníme zdobicí sáček s velkou hladkou trubičkou. Troubu zahřejeme na 200° C. Na plech nastříkáme cukrářské piškoty o délce prstu, které pečme asi 8 – 10 minut. Podle návodu připravíme želatinu. Mezitím utřeme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem. Ve 4 lžicích teplé vody rozpustíme instantní kávu. V kávě rozpustíme želatinu. Necháme vychladnout. Odděleně ušleháme bílky a smetanu. Piškoty nejprve podélně rozkrojíme nožem. Poté je pečlivě klademe na dno mísy. Potřeme je krémem. Také mísu na stranách vyložíme piškoty. Doplníme zbývající krém. Dáme na 2 hodiny do chladničky. Vychlazenou šarlotu vyklopíme z mísy a ozdobíme šlehačkou. Nakonec posypeme čokoládovými hoblinkami a kakaem, popř. ji ještě můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Příprava cca 70 minut., pečení cca 18 minut., chlazení cca 2,5 hodiny., kousek cca 330 kalorií.
Žádné komentáře:
Okomentovat