25. srpna 2016

Nepečené kávové roládky

125 g mletých piškotů, 50 g moučkového cukru, 50 g mletých ořechů, 1 lžíce kakaa, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžíce rumu, 3 lžíce silné instantní kávy Tchibo Exclusive
Krém: 100 g másla, 30 g moučkového cukru, vanilkový cukr, 1 žloutek, 5 kapek rumové tresti, 1 lžíce nakrájeného kandovaného ovoce
Mleté piškoty, ořechy a kakao smícháme v míse a přidáme moučkový cukr, máslo, vejce, rum a nakonec dle hustoty kávu. Vypracujeme vláčné těsto a necháme odpočinout v chladu. Mezitím si připravíme krém. Utřeme máslo s cukrem a žloutkem a po kapkách přimícháme rumovou tresť a nakonec nadrobno nakrájené kandované ovoce. Těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme na obdélník. Potřeme krémem a pomocí alobalu svineme jako závin. Nakonec rolády vyválíme v nasekaných oříškách a dáme na 1 den ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí krájíme na plátky. pomocí sklenice kolečka, na které dáme připravenou hmotu s ořechy a ozdobíme čepičkou ze zbylé bílé hmoty. Pokládáme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme při teplotě 150 stupňů. Zdobíme strouhanou čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat