20. srpna 2016

Brambůrky-recept na vanočni cukrovi

1.hmota – 2 natvrdo uvařené žloutky., 60 g másla nebo tuku., rum., moučkový cukr.,
2. hmota – 100 g nastrouhaných ořechů., 100 g nastrouhané čokolády., bílek., moučkový cukr., trochu rumu., kakao na obalení.,
Žloutky rozmělníme, promícháme se změklým máslem nebo tukem, povlažíme rumem a dochutíme prosátým cukrem. Hmotu necháme v chladu odležet. Ořechy v teplé troubě prohřejeme, promícháme s čokoládou, přidáme vidličkou rozšlehaný bílek, podle chuti prosátý cukr a rum. Hmotu necháme v chladu odležet. Z první hmoty utvoříme kuličky. Z druhé hmoty uděláme placičky a obalíme jimi kuličky. Obalíme v prosátém kakau. Brambůrky uložíme v chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat