20. srpna 2016

Makronky v čokoládě

asi 25 kousků – 100 g dobře vychlazené kávové čokolády., 4 bílky., špetka soli., 200 g cukru., 200 g mletých oříšků., 1 – 2 lžíce kakaového prášku., 50 – 100 g moučkového cukru na posypání., 150 g čokoládové polevy
Čokoládu najemno nastrouháme. Zvolna rozšleháme bílky a sůl, potom rychle vyšleháme pevný sníh. Přitom postupně přidáváme cukr. Do sněhu opatrně vmícháme čokoládu, oříšky a kakaový prášek. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s velkou hvězdicovou trubičkou. Troubu předehřejeme na 160° C. Plech vyložíme papírem na pečení a vysypeme cukrem. Nastříkáme na něj pusinky a pečeme je 15 – 20 minut. Makronky jsou upečené, když se dají snadno sejmout z plechu. Dáme je vychladnout na kuchyňskou mřížku. Rozpustíme čokoládovou polevu a makronkyv ní z poloviny smočíme.
Příprava cca 40 minut., pečení cca 20 minut., kousek asi 140 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat