20. srpna 2016

Kapustnice s mletým masem

Pro 10 osob si připravíme – 1,2 kg kapusty., kg mletého masa., 8 lžic oleje., sůl., pepř., kmín., sladkou papriku., 120 g chilli noc carne., 2 velké plechovky fazolí ve slaném nálevu., 2 sklenice dýně ve sladkém nálevu., petrželku na ozdobu.,
Kapustu dobře očistíme, vrchní listy odstraníme. Hlávku rozřízneme, vykrojíme košťál a listy nakrájíme na malé kousky nebo široké nudličky. Na cedníku ji propláchneme a necháme okapat. Mleté maso vložíme do rozpáleného tuku a za stálého obracení asi 10 minut opékáme. Dochutíme solí, pepřem a paprikou, pak vyjmeme z tuku. Do výpeku vložíme kapustu a asi 10 minut ji za občasného zamíchání dusíme. Osolíme, ochutíme kmínem. Mleté maso přimícháme ke kapustě, přilijeme zhruba litr vody, ochutíme kmínem i Chilli noc Carne a asi 5 minut povaříme. Mezitím necháme na cedníku okapat fazole a dýni. Přidáme je do polévky a ještě zhruba 5 minut vaříme. Hotovou polévku ozdobíme lístečky petrželky.
Doba přípravy zhruba 40 minut., porce asi 2010 kJ / 480 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat