20. srpna 2016

Závin z křehkého těsta s bramborami

250 g hladké mouky., 50 g škrobové moučky., ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva., 150 g uvařených brambor., 125 g tuku., 50 g pískového cukru., vejce., asi 400 g vykrájených jablek., skořicový cukr., rozinky., mouka na vyválení., tuk na plech.,
Mouku se škrobovou moučkou a kypřicím práškem prosijeme na vál, doprostřed najemno nastrouháme brambory, přidáme změklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme těsto. Rozválíme je na obdélník a přeneseme na tukem potřený plech. Po délce těsta doprostřed poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem, propláchnutými rozinkami a těsto přes jablka přehneme. Potřeme je zbylým vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 210° C a upečeme. Teplý závin pocukrujeme a nakrájíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat