asi 65 kousků – vanilkový lusk., 175 g másla nebo rostlinného tuku., 125 g cukru., špetka soli., 125 g polohrubé mouky., 60 g mletých mandlí., 50 g na kostičky nakrájeného oranžátu nebo kandovaných třešní., 200 g mléčné nebo hořké čokolády.,
Vanilkový lusk podélně nakrojíme a dřeň z něj vyškrábeme. Máslo ušleháme do pěny přitom do něj zašleháme cukr, sůl a vanilkovou dřeň. Šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Na krém prosejeme mouku, přidáme mandle a vše promícháme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou. Troubu předehřejeme na 180° C. Plech vyložíme papírem na pečení a stříkáme různé tvary. Pečivo ozdobíme oranžátem nebo kandovanou třešní. Pečeme asi 15 minut. Cukroví dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku. Čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni a pečivo v ní podle libosti máčíme.
Příprava cca 60 minut., pečení cca 15 minut., kousek asi 50 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat