Pro 4 osoby: 200 g směsi dlouhozrnné a divoké rýže, sůl, 8 malých filetů z platýse, pepř, ½ svazku bazalky, 150 g strouhaného ementálu, lžíce nasekaných vlašských ořechů, 4 lžíce másla, šťáva z citronu, 5 lžic suchého vína, lžíce oleje z vlašských ořechů, špetka cukru, dílky citronu na ozdobu
Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Filety z platýse omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme sýrem a omytými, osušenými lístky bazalky. Filety svineme a ovážeme kuchyňskou nití. Ořechy nasucho opražíme. Závitky opečeme na lžící másla. Zalijeme citronovou šťávou a vínem a přikryté necháme 8 minut marinovat. Poté vyjmeme. Rybí šťávu uvedeme do varu, vmícháme zbytek másla, vlašské ořechy a olej. Osolíme, opepříme a přisladíme. Závitky rozdělíme na talíře, obložíme rýži, plátky citronu a přelijeme šťávou.
Příprava 40 minut, na osobu 650 kcal, 46 g bílkovin, 33 g tuku, 39 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat