Vinný ocet smícháme se solí, pepřem a cukrem. Přidáme olej a ještě krátce promícháme. Listy pampelišky pořádně propláchneme každý zvlášť a necháme okapat. Pak je natrháme na menší kousky. Rajčata křížem nařízneme, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Nakrájíme je na osminky a zbavíme jader. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Estragon opereme a lístky otrháme. Přivedeme k varu vodu se solí a octem. Vejce rozklepneme do šálku, opatrně vlijeme do vařící vody a povaříme 3-4 minuty. Pampelišku, osminky rajčat, estragon, cibuli a hotovou zálivku smícháme. Rozdělíme na 4 talíře. Ztracená vejce vyjmeme, necháme okapat a položíme na salát. Ochutíme pepřem.
Doba přípravy 25 minut, 1 porce 150 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat