6. srpna 2016

Hovězí pečeně

800 g hovězího masa ne pečení (roštěnec., loupaná plec)., sůl., 4 stroužky česneku., 2 lžíce oleje., 400 g listového těsta., vejce na potření
Krusta – 4 lžíce strouhanky., 2 stroužky česneku., 3 lžíce nadrobno pokrájené petrželky., 2 – 3 lžíce oleje
Obloha – 50 g anglické slaniny., 250 g žampionů., 200 g uvařených překrájených fazolek., rozmarýn., tymián., pažitka
Maso očistíme, opláchneme. Sůl rozetřeme s oloupaným česnekem a vetřeme do masa, přikryjme je a necháme několik hodin v chladu odležet. Poté maso v horkém oleji opečeme, vložíme do předehřáté trouby a upečeme je (roštěnec může zůstat uvnitř růžový), necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme a maso do něj zabalíme. Vejce rozšleháme. Strouhanku promícháme s oloupaným a rozsekaným česnekem, petrželkou a olejem. Těsto spolu s pečení potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme ve strouhankové směsi. Přendáme je na plech a v troubě vyhřáté na 220° C dozlatova upečeme. Mezitím slaninu nakrájíme na nudličky, žampiony očistíme (velké klobouky oloupeme), opláchneme a překrájíme. Slaninu rozpečeme, přidáme žampiony, opečeme je (popř. zastříkneme horkou vodou), přidáme fazole, sůl a koření, promícháme a krátce podusíme. Doplníme opláchnutou, nakrájenou pažitkou. Pečeni nakrájíme, upravíme na nahřátou mísu a obložíme žampionovou směsí.



Žádné komentáře:

Okomentovat