cca 1,5 kg hrudí., 2 snítky rozmarýnu., několik lístků šalvěje., 50 g sádla., asi 150 ml bílého vína.,
Náplň – 2 středně velké cibule., 3 – 4 stroužky česneku., 200 g anglické slaniny., 2 ks bílého pečiva., asi 100 ml bílého vína., kousek červené papriky., několik snítek petrželky., 3 vejce., sůl
Maso očistíme, opláchneme a prořízneme je na kapsu. Mezitím si připravíme náplň. Oloupanou cibuli, česnek a slaninu nadrobno nakrájíme. Slaninu rozpečeme, přidáme cibuli s česnekem a krátce opečeme. Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme vínem. Papriku a petrželku nasekáme. Vejce rozšleháme se solí, promícháme s namočeným pečivem, slaninou smíchanou s cibulí a česnekem, dále s paprikou, petrželkou a kořením. Vláčnou náplň vtlačíme do kapsy masa a otvor spíchneme jehlami na závitky. Maso vložíme do pekáčku s rozehřátým sádlem, opečeme je osolíme,podlijeme vínem, poklademe rozmarýnem a šalvějí a za občasného přelévání vypečenou šťávou a doléváním vína upečeme doměkka. Z měkkého masa odstraníme jehly a po krátkém vychladnutí je nakrájíme na plátky. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat