12. srpna 2016

Jamajský velikonoční bochánek

1/4 šálku másla, 1 šálek krupicového cukru, 1 sklenice černého piva, 1/4 šálku pomerančové zavařeniny, 1/4 šálku medu (nemusí být), 2 vejce, 3 šálky mouky, 2 KL kypřicího prášku do pečiva, 2 KL muškátového oříšku, 1 KL skořice, 1 KL jamajského pepře (nového koření), 1 PL hnědého barviva, 1 šálek směsi sušeného ovoce(rozinky, třešně, pomerančová a citrónová kůra), 3 KL vanilkového aroma
Smícháme máslo, cukr a pivo. Přidáme marmeládu a med, dobře promícháme a dáme vychladit. Potom přidáme mírně rozšlehaná vejce, potravinářské barvivo (nemusí být) a vanilku. V jiné míse smícháme směs sušeného ovoce a dobře promícháme. Prosijeme mouku a společně s práškem do pečiva ji přimícháme k ovoci. Nyní přidáme suchou směs do tekuté. Velmi důkladně promíchané těsto vlijeme do vymazané chlebíčkové formy. Pečeme při 160 °C(325 °F) asi 15 minut, poté snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme přibližně jednu hodinu. Po upečení vyjmeme z trouby a necháme vychladit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat