14. srpna 2016

Křehké košíčky s čokoládovým krémem

Suroviny pro 10 košíčků o průměru 8 cm (nebo 30 malých): 200 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučka, 1 vejce, špetka citronové kůry, špetka soli, 3 lžíce džemu
Na krém: 235 g čokolády na vaření, 20 g másla, 200 g zakysané smetany, 40 g cukru moučka, lžíce strouhaného kokosu na ozdobu, 2 až 3 mandarinky na ozdobu
Postup: Košíčky: Mouku prosejeme na vál nebo do hnětače, přidáme rozdrobené máslo, cukr, sůl, citronovou kůru, vejce a rychle vše zpracujeme v hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme na 1 hodiny do lednice. Troubu předehřejeme na 200 °C, kousky těsta vtlačíme rovnoměrně do formiček. Pečeme při 160 °C asi 15 minut do růžova. Trochu vychladlé vyklepneme.
Krém: Rozlámanou čokoládu a máslo dáme do misky, postavíme do vroucí lázně a za občasného míchání necháme rozpustit. Ve šlehači ušleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu s cukrem a smetanou. Košíčky lehce vytřeme džemem, naplníme krémem, ozdobíme ovocem a posypeme kokosem.

Žádné komentáře:

Okomentovat