14. srpna 2016

Bramborová polévka s hříbky

Pro 4 osoby: 2 šalotky, 300 g hříbků, 2 lžíce oleje, svazek polévkové zeleniny, 400 g brambor, 2 zrnka bílého pepře, 400 ml houbového základu (sklenice), 100 ml polosuchého bílého vína, sůl, pepř, 100 ml smetany, trochu zelené petrželky na osobu
Šalotky oloupeme a nasekáme. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Lžíci oleje rozpálíme a obojí v něm krátce osmahneme. Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme. Několik proužků pórku dáme stranou. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Brambory a zeleninu krátce podusíme ve zbytku rozpáleného oleje. Přidáme zrníčka pepře. Zalijeme základem a vínem a necháme 5 minut povařit. Odstraníme zrníčka pepře. Brambory a zeleninu ve vývaru ponorným mixérem najemno rozmixujeme. Osolíme, opepříme a vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku. Přidáme houby a šalotky. Polévku ozdobíme petrželkou a proužky pórku.
Příprava 25 minut, na osobu asi 270 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat