19. srpna 2016

Krušnohorské bramborové trojhránky

Na asi 12 kousků si připravíme: na těsto – 400 g brambor vařených ve slupce., 140 g polohrubé mouky., lžíci solamylu., vejce., sůl., lžíci oleje., cibuli., žloutek., tuk na plech.,
na náplň – 4 lžíce sušených hub., sůl., pepř., lžičku oleje., cibuli., stroužek česneku., lžíci másla., 2 lžíce strouhanky.,
na ozdobení – snítku petrželové natě.,
Nejprve si připravíme náplň. Houby namočíme na 30 minut do vody. Potom je scedíme a pokrájíme. Cibuli oloupeme a posekáme. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a houby, zalijeme trochou vody a pod pokličku dusíme doměkka. Na másle osmažíme strouhankou a spolu s prolisovaným česnekem přidáme ke zchladlým houbám. Nakonec směs podle chuti osolíme a opepříme. Na těsto oloupeme brambory a najemno je nastrouháme. Přidáme mouku se solamylem, vejce, sůl, pepř, oleje a nastrouhanou cibuli. Promícháme a vypracujeme těsto. Rozválíme ho na placku vysokou 3 cm a nakrájíme trojhránky. Doprostřed uděláme důlek a do něj dáme houbovou náplň. Trojánky rozložíme na tukem vymazaná plech a potřeme žloutkem rozšlehaným s troškou vody. V předehřáté troubě (elektrický sporák 180° C., plyn stupeň 2) pečeme zhruba 20 minut dozlatova. Podáváme teplé, ozdobené petrželovou natí.
Doba přípravy přibližně hodiny., kousek asi 480 kJ / 120 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat