20. srpna 2016

Mramorové řezy

Asi 50 kousků – křehké těsto – 300 g polohrubé mouky., 150 g másla nakrájeného na vločky., špetka soli., lžička kypřicího prášku 75 g cukru., vejce., 2 lžíce strouhané kůry citronu.,
Stříkané těsto – 100 g měkkého másla., 150 g polohrubé mouky., dřen z vanilkového lusku., žlutek., bílek., 50 g mletých mandlí., ½ lžičky kypřicího prášku.,
Náplň – 3 lžíce pomerančové zavařeniny., 100 g hořké čokolády., 75 g bílé čokolády., 3 lžíce smetany ke šlehání.,
Z předepsaných přísad vypracujeme křehké těsto a dáme je na 30 minut chladit. Rozmícháme přísady na stříkané těsto a naplníme je do cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něm vyválíme na sílu 4 mm. Plát potřeme bílkem. Těsně vedle sebe nastříkáme 2 pásky. Ponecháme mezeru 4 cm a nastříkáme další 2 pásky. Otevřené konce uzavřeme jedním páskem. Potřeme zavařeninou a pečeme 15 minut. Rozpustíme bílou a tmavou čokoládu. Do tmavé přimícháme 2 lžíce smetan, do bíle lžíci. Tmavou čokoládou vyplníme mezery mezi pásky, zakapeme bílou čokoládou a vidličkou utvoříme mramorový vzor. Plát rozkrojíme mezi pásky a nakrájíme je na čtvercové řezy.
Příprava asi 20 minut., chlazení asi 30 minut., pečení asi 15 minut., kousek cca 100 kcal., g bílkovin., 6 g tuků., 10 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat