11. srpna 2016

Pikantní koláče Havaj

Na 6 kousků: balíček zmrazeného hrášku, plechovka ananasu, 250 g uzeného masa, 75 g goudy, vejce, 2 lžíce zakysané smetany, lžící šlehačky, 2 lžíce sezamových semínek, petrželku na ozdobení
Listové těsto necháme pozvolna rozmrazit, hrášek rovněž. Ananas dáme okapat a pak pokrájíme na drobné kousky. Uzené maso nakrájíme na kostičky a sýr jemně nastrouháme. Sýr spojíme se zakysanou smetanou a ochutíme mletým pepřem, přidáme uzené maso, ananas a hrášek a vytvoříme směs, kterou budeme koláčky plnit. Obdélníkové plátky listového těsta rozpůlíme na čtverce, takže vzniknou dvojice: vždy do jednoho čtverce tvořítkem vykrojíme tvar květu a odložíme ho stranou. Získáme tak 6 plných čtverců, které vytvoří základ koláčků, 6 ozdobně vykrojených čtverců a 6 samostatných květů. Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutku. Bílkem potřeme okraje celých čtverců a přiklopíme vykrojenými čtverci. Okraje přitiskneme. Koláčky a květy klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je žloutkem rozkvedlaným se šlehačkou a posypeme sezamovými semínky. Do středu koláčků navršíme připravenou náplň a všechny části pečeme 20 minut. Přibližně po 12-15 minutách sejmeme z plechu jako první vykrojené květy, aby se nespálily. Vše pak pěkně naaranžujeme na mísu a přizdobíme petrželkou.
Doba přípravy 45 minut, 1 kousek 520 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat