11. srpna 2016

Třešňový srnčí hřbet - Dia

Asi na 16 kousků si připravíme – sklenici (370 ml třešní) pro diabetiky., 75 g másla., 60 g ovocného cukru., špetku soli., 2 vejce., 80 g krupice., 100 g mletých lískových oříšků., lžičku prášku do pečiva., 10 g lupínků z lískových oříšků,6 g umělého sladidla v prášku., tuk a strouhanku do formy
Třešně vyklopíme na síto a necháme okapat. Cukr, změklý tuk a špetku soli utřeme do pěny a postupně přidáme vejce. Mleté oříšky, krupici a prášek do pečiva smícháme a přisypeme do těsta. Důkladně promícháme a nakonec přidáme okapané třešně. Formu na srnčí hřbet pečlivě vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Naplníme těstem pak vložíme do předehřáté trouby (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) a pečeme 30 – 35 minut. Potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Oříškové lupínky nasucho opražíme. Koláč posypeme lupínky a sladidlem. 
Doba přípravy asi 50 minut., kousek asi 540 kJ / 130 kcal., bílkoviny 2 g., tuk 9 g., uhlovodany 12 g.

Žádné komentáře:

Okomentovat