15. srpna 2016

Polévané kakaové řezy

Na 15 kousků: 250 g másla nebo rostlinného tuku, sáček vanilkového cukru, 4 vejce, 250 g moučkového cukru, 300 g hladké mouky, 50 g kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, sklenku pomerančové marmelády, 100 g bílé čokolády, 4 lžíce mandlového likéru, tuk na vymazání plechu
Tuk, vanilkový cukr a moučkový cukr utřeme dohladka. Vejce přidáme jedno po druhém. Potom smícháme mouku, kakao, likér, prášek do pečiva a vzniklou směs přidáme do žloutkového krému. Vypracujeme těsto, které rozetřeme na tukem vymazaný hlubší plech. Pečeme 25-30 minut v dobře předehřáté troubě. Upečený koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a po celé ploše rozřízneme. Marmeládu zahřejeme ve vodní lázní a natřeme ji na naříznutou část koláče. Druhý díl přiklopíme a lehce přitlačíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní a potřeme ji povrch koláče. Necháme zaschnout a nakrájíme na kostky 4×8 cm.
Doba přípravy 1 ½ hodiny, 1 kousek 360 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat