14. srpna 2016

Rybí polévka- vánoční recept na polévku

Pro 4 osoby: 1 ¼ l vody, menší mrkev, kousek kořenové petržele, kousek celeru, malá cibule, 2 porce kapra (asi 150 g), kulička nového koření, 2 kuličky pepře, sůl, 20 g másla, 1 dl bílého vína, 4 plátky z veky
Na ozdobu: malý svazek mladé celerové natě
Očištěnou a rozpůlenou zeleninu vložíme do vody, přidáme omyté rybí maso, koření, sůl a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Polévku scedíme, maso zbavíme kostí a společně se zeleninou pokrájíme na kostičky a vložíme zpět do vývaru. Přilijeme víno, přidáme máslo, zahřejeme k bodu varu a polévku odstavíme. Z veky vykrájíme půlměsíčky a nasucho je opečeme na pánvi. Podáváme je jako vložku do polévky. Každý talíř s polévkou ozdobíme kousky celerové natě s lístečky.
Příprava 50 minut, vaření 30 minut, na osobu asi 185 kcal, 11 g bílkovin, 7 g tuků, 19 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat