14. srpna 2016

Kousky kapra netradičně

Pro 4 osoby: 800 g naporcovaného kapra bez kůže, sůl, šťáva z ½ citronu, grilovací koření, rostlinný olej, 100 g žampionů, 80 g másla, 10 g hladké mouky, 30 g oloupaných mandlí
Na ozdobu: svazeček tymiánu
Porce kapra omyjeme, osušíme, trochu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, z obou stan potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji. Žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a osmahneme na lžíci oleje. V kastrůlku smícháme rozpuštěné máslo s moukou, dobře promícháme, necháme ztuhnout, poté přidáme k houbám, rozpustíme, zalijeme trochou vody, osolíme a společně povaříme. Do šťávy přidáme porce osmažené ryby a společně chvilku prohřejeme. Mezitím nahrubo nasekáme mandle a nasucho je opražíme dozlatova. Porce ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a posypeme sekanými mandlemi. Podáváme s vařenými bramborami posypanými pažitkou nebo s bramborovým salátem. Můžeme ozdobit snítkami tymiánu.
Příprava 45 minut, na osobu asi 630 kcal, 34 g bílkovin, 51 g tuků, 7 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat