5. srpna 2016

Ryby v muškátové omáčce

Na 4 porce: 4 ryby, 2 konzervy kondenzovaného mléka, muškátový oříšek, sůl, 200 g eidamu, 4 žloutky, 50 g mandlových lupínků, petrželovou nať, citron
Ryby dobře očistíme, osolíme a položíme na vymaštěný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme doměkka a pak je dáme na 2 zapékací mísy. Kondenzované mléko nalijeme do misky, přidáme žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek nebo drcený muškátový květ a dobře prošleháme. Touto směsi přelijeme rybu, posypeme najemno nastrouhaným sýrem a mandlovými lupínky. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut dokud omáčka dostatečně nezhoustne. Ryby servírujeme ozdobené plátkem citronu a petrželovou natí. Jako přílohu podáváme smažené bramborové krokety.
Příprava 45 minut, 1 porce 795 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat