Pro 2 osoby: ½ salátové okurky, 2 lžíce estragonového octa, střední cibuli, sůl, cukr, bílý pepř, 4 lžíce oleje, svazek kopru, 2 lžíce citronové šťávy, hladkou mouku, 50 g prorostlé slaniny, 2 mladé naťové cibule či pórky, 2 středně velká rajčata, citron, hrubě mletý pepř
Okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nahrubo usekáme. Ocet ochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a zašleháme do něj vidličkou 2 lžíce oleje. Kopr opereme, necháme okapat a najemno nakrájíme. Plátky okurky, cibuli a kopr zalijeme dresinkem a necháme v chladu uležet. Platýse omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a lehce obalíme v hladké mouce. Zbytek oleje zahřejeme na pánvi a ryby v něm po každé straně 5-8 minut dorůžova opékáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, omyjeme a necháme okapat. Horní polovinu natě pokrájíme na kroužky, zbytek ponecháme vcelku. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, omytý citron na plátky. Slaninu opečeme, přidáme cibulky, mírně podlijeme trochou vaříci vody a 4 minuty dusíme. Přidáme rajčata a plátky citronu a ještě 4 minuty podusíme. Potom podle chuti osolíme a posypeme čerstvým hrubě mletým pepřem. Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.
Příprava 30 minut, 1 porce 800 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat