19. srpna 2016

Skořicové hvězdy s vanilkou

Na 50 kousků: 3 bílky., špetka soli., 300 g moučkového cukru., balíček vanilkového cukru., lžíce skořice., 400 g mletých mandlí. cukr a mouka na vál., pečicí papír
Z bílku a soli ušleháme tuhý sníh. Po částech do něj vmícháme pečlivě prosátý moučkový cukr a poté i vanilkový cukr. Z hmoty odebereme 4 lžíce a toto množství necháme stranou. Do pevného sněhu opatrně vmícháme skořici a mandle. Tím vznikne pevné těsto. Podle potřeby ještě přidáme lžíci mletých mandlí. Z těsta na cukrem vysypaném vále vyválíme půl centimetru silný plát. Váleček si vždy pečlivě pomoučíme, i těsto můžeme lehce posypat moukou. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160° C. Formičkami vypichujeme hvězdy. Formičky namáčíme v cukru, aby se na ně těsto nelepilo. Hvězdy položíme na plech a potřeme je zbývajícím sněhem. Pečeme zhruba 12 minut. Dáme vychladnout.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 12 minut., kousek cca 40 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat