Na 55 kousků: 200 g celých lískových oříšků; 2 vejce; 150 g cukru., 150 g hladké mouky., tuk na vymaštění
Oříšky za stálého obracení a míchání pražíme přibližně 3 minuty na suché pánvi. Pražené je vysypeme na připravenou čistou utěrku a vydatně je promneme, čímž oříšky zbavíme slupek. Vymastíme tukem chlebíčkovou formu o obsahu 1,5 litru. Z vajec a cukru ušleháme hustý krém. Pomalu vmícháme prosátou mouku a pražené oříšky. Troubu předehřejeme na 150° C. Formu nejprve pečlivě vymastíme tukem a potom naplníme připraveným těstem. Uhladíme a pečeme přibližně 50 minut. Ještě horký chlebíček vyklopíme, zabalíme do navlhčené utěrky a dáme vychladnout. Po vychladnutí chlebíček nakrájíme na tenounké plátky, které naskládáme na plech a při teplotě 225° C je 3 – 4 minuty opékáme. Dáme vychladnout.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 55 minut., chlazení cca 3 hodiny., kousek cca 45 kalorií.
Žádné komentáře:
Okomentovat