19. srpna 2016

Anýzová srdíčka

Na 45 kousků si připravíme: 250 g moučkového cukru., 2 vejce., lžičky třešňovice nebo meruňkovice (pro děti použijeme tresť)., 1 ½ lžíce mletého anýzu., špetku soli., 300 g hladké mouky., mouku na vál., tuk na vymazání plechu., průsvitnou fólii., 2 lžíce anýzových semínek.,
Vejce za postupného přidávání moučkového cukru našleháme metlou do tuhého krému. Potom opatrně přidáme třešňovici nebo meruňkovici, mletý anýz, prosátou mouku a sůl. Nejprve ruční nebo elektrickou hnětačkou, posléze rukama vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme fólií a necháme odležet. Na pomoučeném vále vyválíme asi 5 mm silný plát. Vykrájíme tvořítkem 90 srdíček (o velikosti zhruba 5 cm). Dva plechy vymažeme silně tukem, posypeme anýzovými semínky a srdíčka na ně opatrně položíme. Při pokojové teplotě necháme zhruba 12 hodin zaschnout. Po této době srdíčka pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 150° C., plyn stupeň 1) přibližně 15 – 20 minut. Anýzová srdíčka budou vláčnější, když je necháme na chladném místě, dobře přikryté uležet.
Doba přípravy cca 45 minut., kousek asi 210 kJ / 50 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat