19. srpna 2016

Zimní květy-recept

Na 30 kousků si připravíme: 375 g hladké mouk., 125 g cukru., špetku soli., vejce., 200 g másla nebo rostlinného tuku., lžičku prášku do pečiva., 2 lžičky mleté skořice., mouku na vál., 2 – 3 lžíce moučkového cukru., 125 g marmelády z červeného rybízu., průsvitnou fólii.,
Z mouky, cukru, soli, vejce, tuku, prášku do pečiva a skořice vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na zhruba 2 hodiny na chladné místo odležet. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme 3 mm silný plát a vykrájíme kytičky o průměru přibližně 5 cm. Uprostřed poloviny z nich vypíchneme malou hvězdičku. Cukroví pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) přibližně 12 minut. Kytičky s otvorem uprostřed poprášíme moučkovým cukrem. Rybízovou marmeládu mírně zahřejeme a plné tvary jí potřeme. Na ně položíme pocukrované kytičky a lehce přitiskneme.
Doba přípravy cca 45 minut., kousek asi 540 kJ / 130 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat