19. srpna 2016

Hnědobílé copánky-recept na vanočni cukrovi

Na 50 kousků si připravíme: 250 g hladké mouky., lžičku prášku do pečiva., 125 g másla nebo rostlinného tuku., vejce., 50 g cukru., sáček vanilkového cukru., 2 lžíce kakaa., lžíci mléka., pečicí papír.,
Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme tuk, vejce, cukr, vanilkový cukr a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na dvě stejně velké části – do jedné poloviny zapracujeme kakao rozmíchané v mléce. Obě těsta dáme na zhruba 30 minut vychladit. Z obou těst potom vyválíme tenké válečky, které nakrájíme na zhruba 8 cm dlouhé kousky. Jeden bílý a jeden hnědý váleček stočíme dohromady do copánků. Rozložíme je opatrně na plech vyložený pečicím papírem v předehřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) pečeme dozlatova přibližně 15 – 20 minut.
Doba přípravy cca 45 minut., kousek asi 180 kJ / 45 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat