20. srpna 2016

Arašídové cukroví

Asi 30 kousků – 200 g měkkého másla., vejce., 100 g moučkového cukru., 150 g polohrubé mouky., 120 g pšeničných klíčků., špetka soli., 4 lžíce škrobové moučky., 5 lžic arašídového másla., 50 g hnědého cukru.,
Ozdobení – 100 g oříškové polevy., 50 g moučkového cukru., 50 g arašídů.,
Utřeme máslo, vejce a moučkový cukr. Přimícháme mouku, pšeničné klíčky, sůl a škrobovou moučku. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme obdélníkový plát silný asi 5 mm. Vložíme jej na 10 minut do mrazničky. Jeden obdélník potřeme arašídovým máslem a přiložíme druhý obdélník. Chladíme zhruba 60 minut. Těsto posypeme cukrem a pečeme asi 20 minut. Ještě horké nakrájíme na obdélníčky 2 x 5 cm. Rozpustíme polevu a obdélníčky pokapeme. Zkaramelizujeme cukr, obalíme v něm arašídy a rozdělíme je na obdélníčky.
Příprava asi 35 minut., mražení si 10 minut., chlazení asi 60 minut., pečení asi 20 minut., kousek asi 140 kcal., 2 g bílkovin., 8 g tuků., 12 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat