20. srpna 2016

Oříškové půlměsíčky

Asi 40 kousků – 200 g hladké mouky., 100 g cukru., špetka soli., na špičku nože kardamomu., 75 g nastrouhaných vlašských ořechů., žloutek., lžíce rumu., 100 g másla., 150 g meruňkové zavařeniny., 3 lžíce pomerančového likéru., 200 g moučkového cukru., 3 lžíce šťávy., žlutá potravinářská barva.,
Rychle zpracujeme mouku, cukr, sůl, kardamom, ořechy, žloutek, rum a máslo. Těsto chladíme hodinu. Troubu předehřejeme na 175° C. Z těsta vyválíme 5 mm silný plát a formičkou vypichujeme půlměsíčky. Pečeme 10 minut. Rozehřejeme zavařeninu, vmícháme do ní lžíci likéru, potřeme polovinu cukroví a slepíme s druhou částí. Moučkový cukr smícháme s 2 lžícemi likéru, šťávou z citronu a barvou. Polevou potřeme půlměsíčky.
Příprava cca 30 minut., chlazení cca 60 minut., pečení cca 10 minut., kousek asi 90 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat