Asi na 24 kousků si připravíme – sklenici (720 ml) angreštu pro diabetiky., 150 g másla nebo rostlinného tuku., 50 g ovocného cukru., dřeň z ½ vanilkového lusku., 4 vejce., 100 ml mléka., 300 g polohrubé mouky., lžičku prášku do pečiva., 70 g mandlových lupínků., 6 g umělého sladidla v prášku., tuk na vymazání plechu., šlehačku na ozdobení
Angrešt vyklopíme na síto a necháme okapat. Tuk, cukr a vanilkovou dřeň utřeme do pěny. Do směsi postupně přidáme vejce, mléko, mouku a smíchanou s práškem do pečiva a rychle vypracujeme hladké těsto. Hlubší plech vymažeme tukem a těsto na něj natřeme. Povrch pečlivě uhladíme stěrkou. Okapaný angrešt rovnoměrně rozložíme na těsto, plech vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) a pečeme přibližně 35 minut. Po 15 minutách pečení koláč posypeme mandlovými lupínky a dopečeme. Necháme zcela vychladnout. Moučník posypeme práškovým sladidlem a nakrájíme na úhledné čtverce. Podle chuti můžeme ozdobit těsně před podáváním šlehačkou.
Doba přípravy asi 50 minut., kousek asi 580 kJ / 140 kcal., bílkoviny 3 g., tuk 8 g., uhlovodany 13 g.
Žádné komentáře:
Okomentovat