9. srpna 2016

Dia – Meruňkový koláč s pistáciemi

Asi na 24 kousků si připravíme – sklenici (720 ml) meruněk pro diabetiky., 150 g másla nebo rostlinného tuku., 50 g ovocného cukru., 4 vejce., 100 ml mléka., 300 g polohrubé mouky., lžičku prášku do pečiva., 20 g sekaných pistácií., tuk na vymazání plechu
Meruňky vyklopíme na síto a necháme okapat. Tuk a cukr ušleháme šlehačem do pěny, postupně přidáme celá vejce a přilijeme vlažné mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme na směs a vařečkou důkladně propracujeme, až vznikne hladké těsto. Hlubší plech pečlivě vymažeme tukem a těsto do něj nalijeme. Povrch uhladíme a poklademe meruňkami, řeznou plochou nahoru. Plech vložíme do předehřáté trouby (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) a pečeme asi 30 minut. Necháme vychladnout a potom posypeme pistáciemi. 
Doba přípravy asi 45 minut., kousek asi 540 kJ / 130 kcal., bílkoviny 3 g., tuk 7 g., uhlovodany 13 g.

Žádné komentáře:

Okomentovat