19. srpna 2016

Kakaové cukrovi s oříšky

Na 65 kousků si připravíme: 250 g másla., 100 g moučkového cukru., sáček vanilkového cukru., 250 g solamylu., 75 g hladké mouky., 30 g kakaa., lžičku kardamomu., lžičku mleté skořice., 70 g lískových oříšků., mouku na vál., moučkový cukr., na posypání., průsvitnou fólii., pečicí papír
Máslo nebo rostlinný tuk, moučkový a vanilkový cukr umícháme do pěny, postupně přidáme solamyl, mouku, kakao a koření. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a uděláme 3 válečky o průměru zhruba 3 cm. Přikryjeme fólií a minimálně hodinu necháme v chladnu uležet. Těsto nakrájíme na přibližně cm silné plátky a do každého vtiskneme jádro lískového oříšku. Těsto kolem dokola jádra přitiskneme tak, aby byla vidět pouze špička oříšku. Cukroví rozložíme na plechy s pečicím papírem. Pečeme 15 – 18 minut v předehřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2). vychladlé kakaové cukroví narovnáme vedle sebe do řady. Jednu polovinu přikryjeme papírem a druhou hustě poprášíme prosátým moučkovým cukrem.
Doba přípravy cca 1 ½ hodiny., kousek asi 250 kJ / 60 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat