19. srpna 2016

Koňakové věnečky s vlašskými ořechy

Na 75 kousků: vejce., 250 g hl. Mouky., ¼ lžičky amonia., 150 g vychlazeného másla., 100 g moučkového cukru., 2 lžíce koňaku., 50 g vlašských ořechů., mouka na vál
Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutku. Bílek necháme stranou. Z mouky, amonia, vloček, másla, moučkového cukru, žloutku a koňaku rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a chladíme minimálně 60 minut. Mezitím nasekáme najemno oříšky. Těsto na lehce pomoučeném vále vyválíme asi na cm vysoký plát. Formičkami ve tvaru věnce o dvou rozdílných velikostech vypichujeme příslušné tvary. Zbytek těsta opět prohněteme, rozválíme a opět vypichujeme. Troubu předehřejeme na 200° C. Koňakové věnečky položíme na vymaštěný plech nebo na pečicí papír. Věnečky potřeme bílkem a posypeme nasekanými oříšky. Pečeme 6 – 8 minut.
Příprava cca 40 minut., odležení cca 2 hodiny., pečení cca 8 minut., kousek cca 35 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat